Megérkeztek a 2018/2019-es sílécek!

Atomic sílécek 

Nordica sílécek 

Völkl sílécek 

Head sílécek

Elan sílécek 
Kérdése van? Tegye fel most!

Sílécek: A Viktoria Sportnál igyekszünk a legszélesebb körű síléc kínálatot nyújtani Önnek. Ennek köszönhetően a kezdő és a már gyakorlott síelők egyaránt megtalálják Nálunk a gyakorlottsági szintjüknek, síelési szokásaiknak és testfelépítésüknek megfelelő sílécet. Elan, Atomic, Nordica, Völkl sílécek széles választékban, kedvező árakon!

Nagy tapasztalattal rendelkező szakembereink segítenek Önnek a jó síléc választásban.

Sílécek

Völkl Síléc POWER SWITCH TECHNOLOGY
A síléc teljes hosszában fut végig az a két szál, amit a PowerSwitch kapcsolóval lehet megfeszíteni, vagy meglazítani a síléc különböző keménységének elérése érdekében. Így a legkényelmesebb módon változtathatjuk a síléc tulajdonságát az előttünk álló síterep függvényében.

Rock and snow!- Rocker sílécek

Ahogy néhány évvel ezelőtt hatalmas változást jelentett a síelésben a carving sílécek elterjedése, úgy legalább ekkora, ha nem nagyobb változásnak tartják a szakértők a carving sílécek továbbfejlesztett változatát, a rocker síléceket. A rocker síléceknél a 2 kontaktpontot nevezzük rockerpontnak. Azaz a csőrénél felhajló résznél a csőrétől esetenként 35-40 cm-re, a léc végénél a végétől a kontaktpontig esetenként 30 cm is lehet a távolság. A rocker síléc rádiusza ugyanúgy működik, mint a carving lécnél. A lényeges különbség a carvinggal szemben a két pont közötti távolság, azaz rövidebb lett az előfeszített ív. Ezeket a léceket a kontrolálhatóbb forgatásra és a harmonikusabb síelésre fejlesztették ki. Minden célcsoportnak gyártanak rocker sít, kivételt képeznek a versenysportolók lécei. A rocker síléceket kezdőknek, haladóknak és a jó síelőknek gyártják. A cél a kényelmes és biztonságos síelés volt, a vásárlók nagy százalékánál ez a két fontos szempont az, amit figyelembe kell venni, amikor sílécet vásárolnak.

FUSION - ELAN
Az első valóban integrált síléc kötési rendszer
A Fusion az egyetlen rendszer, amit úgy terveztek, hogy minden síelő speciális igényének megfeleljen. A Fusion rendszer előnyei: az igazi integráció.A fusion az első igazán integrált síléc kötési rendszer. Ezzel az intraglide rendszerrel Elan a kötési rendszert a sílécbe építette és nem a sílécre.
Szabad síléc rugózás
A kötést a sílécbe két szabadon csúszó lemezzel oldjuk meg, melyek a síléchez egy középponton csatlakoznak. Ez lehetővé teszi, hogy a kötés szabadon ússzon a síléc rugózása közben. Közvetlen precíz erőátadás: a merev intraglide fémváz lécbe történő integrálásával a Fusion rendszer ott viszi át a síelő energiáját ahol leginkább szükséges közvetlenül a síléc belsejében.

2018-as Atomic síléc újdonságokkal kapcsolatban érdeklődj üzletünkben!

Pályasíléceknél újdonság, hogy a Piste Rocker felépítést alkalmazzák az eddigi AktiveCamber helyett. Ennek lényege, hogy a síléc csőre kapott 10% ívet, míg a maradék 90% maradt a hagyományos híd. Fejlesztés előnye a maximális stabilitás.

All Mountain Rocker felépítést a túralécek egy része; a Nomad és a Twins-t váltó Vantage szériák kaptak. A Nomadnál és a túraléceknél 15-85 arányban, míg a duplacsőrű síléceknél 20-70-10 és 20-65-15 arányban oszlik meg a hagyományos híd és a Rocker ív. 

Mi a síléc trend?

Az All Mountain síléc kategória egyre nagyobb teret hódít magának és ezzel együtt a választék is egyre szélesebb ezen a szegmensen belül. A tengerentúlon már például többet adnak el All Mountain sílécből, mint pályasílécből. E kategórián belül a Vario, Nomad és Vantage sílécek közül válaszhatunk. A Nomad és a Vario profiljában csak elöl rocker (erről bővebben itt), a Vantage már bedurvít és össz-rocker profilllal hasít. A legjobban még a Nomad hasonlít a pályasílécekhez.
A három néven belül számtalan technológiai változat létezik (famagos, nemfamagos, titánium erősítéses, lyukascsokoládés, kerekcsokoládés, stb.) és mintázat-, valamint színvilág tekintetében dúskálni lehet a választékban. Na már csak ezért is érdemes úgy kiválasztanod a sílécedet, hogy kikéred szakemberünk véleményét (még akkor is, ha végül úgyis a favorit dizájn mellett döntesz :).