Sícipő - Sícipők

Kattintson a sícipő márkákra bátran:

Atomic sícipők

Dalbello sícipők 

Nordica sícipők

Salomon sícipők

Head sícipők

 

Új sícipő vásárlás esetén Bridgedale sízoknit, vagy Sidas cipőszárítót adunk AJÁNDÉKBA!

 

Telefon: +36 1 350 23 96 (nyitva tartási időben hívható)    

Mobil: 0630-625-24-18  (nyitva tartási időben hívható)     

 

2020-as sícipők elérhetők üzletünkben! Ingyenes sícipő szaktanácsadással!

 

A sífelszerelés egyik, talán legfontosabb eleme a sícipő: a megfelelő kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy kényelmesen sportolhassunk a hegyekben. Sokak az öltözet, mint az overall, vagy a kabát kiválasztására nagyobb figyelmet szentelnek, pedig a síléc és a sícipő, ami az igazán lényeges: a rosszul megválasztott cipő kényelmetlen, rossz közérzetet okoz,  megpecsételve a téli vakáció hangulatát. A sícipő egyrészt kényelmi-védelmi szempontokat szolgál, tartva a bokát, óvva azt az esetleges sérülésektől. Másrészt funkcionális szerepet is betölt siklás közben, nagyon fontos szerepet játszik ugyanis az irányításban. A sícipő közvetít a láb és a léc között: csak akkor tudunk jól navigálni, ha megfelelően illeszkedik lábunkhoz és a léc jelzéseit is továbbítja a sízőnek a terepviszonyokról. Főként a kevésbé gyakorlottak számára nyújt nagy segítséget a tanulásban a megfelelően beállított és kiválasztott síléc és sícipő.

Szempontok a sícipő kiválasztásánál

A sícipő kiválasztásánál a legmeghatározóbb szempont a lábfej szerkezete, az egyes modellek is ennek mentén kerülnek kialakításra minden gyártónál.
A sícipőt több tényező szerint kell értékelni: megfelelő dőlésszögben kell felpróbálni, valamint a testsúlyunknak megfelelő keménységű anyagból kell, hogy készüljön (úgynevezett flax indexet kell nézni), hiszen jórészt a sípcsontunkra támaszkodva síelünk.

Sícipő vásárlásnál még figyeljünk oda a következőkre

Sícipő kiválasztáskor elsődleges szempont, hogy a sícipő a bokát és a sarkat jól tartsa, és a lábfej síelés közben is stabil maradjon. Továbbá fontos, hogy a sícipő komfortos legyen. A konkrét sícipő próbánál a méret, sítúdás és testsúly, valamint a felhasználási terület alapján válasszuk ki a megfelelő darabot. Sícipő próbát mindenképpen sízokniban végezzük, hiszen síelés úgy is sízokniban lesz a lábunk a sícipőben!

Mi az Ön lábára igazítjuk, kérje tanácsunkat!

A szakértő segítséggel kiválasztott sícipők a hétköznapi cipőkhöz hasonlóan egy általános minta alapján készülnek, így kisebb-nagyobb mértékben eltérhetnek az Ön egyedi adottságaitól.
Ennek kiküszöbölése érdekében a Viktoria Sportnál vállaljuk, hogy sícipőjét különleges eljárással az Ön lábfejére alakítjuk, így biztosítva a síelés vagy snowboardozás tökéletesen kényelmes élményét! Hiszen a széles, lapos, vagy a keskeny, de  magas  lábfej számára más-más sícipő típusok készülnek. A megfelelő sícipő kiválasztása után ezért további alakításra lehet szükség. Hiszen nincs két egyforma ember, akinek ugyanolyan a boltíve, ugyanott helyezkedik el a bokacsontja. Különféle betétekkel, légbefúvással elérhető, hogy az új sícipője a lehető legjobban idomuljon a lábhoz és minél kisebb eséllyel jelentkezzen fájdalom, vagy dörzsölje a sícipő a lábat. Mindezt a nálunk újonnan vásárolt sícipők esetén ingyen szolgáltatjuk Önnek.

Sícipő kínálatunk

Üzletünkben a Atomic, Dalbello, Technica, Nordica márkájú sícipők széles választékából válogathat, valamit rendkívül kedvező áron juthat hozzá a Head, Salomon és Rossignol márkák sícipők kifutó modelljeihez.

Válasszon sícipőjéhez kiváló minőségű sílécet, segítünk megtalálni az Ön számára leginkább megfelelőt: az Elan, Atomic, Nordica márkák is megtalálhatók kínálatunkban, valamint  rendkívül kedvező áron vásárolhatja meg Head, Völki, Rossignol, Kneissl, K2 márkájú kifutó modelljeinket.

Sícipőinket folyamatosan Budapest legkedvezőbb árain kínáljuk! Látogasson meg síboltunkban és válogasson minőségi sícipők közül!

Kérdezzen bátran a sícipőkről, látogasson el síboltunkba!

Síboltunkban:

Férfi sícipők 39-es lábmérettől. 25,5 sícipők is elérhetők!

Női sícipő már 34-es lábtól  22,5 mérettől kapható.

Atomic sícipő

Tévhitek a sícipőről

1. tévhit: Egy-két számmal nagyobb méretet kell vásárolni, mert úgyis előre csúszik a lábam.
Ez azonban nem így van, amennyiben megfelelően rogyasztva, rendesen becsatolva próbáljuk fel a sícipőt, akkor a lábfejünk hosszának megfelelő méret kell, hiszen síelés közben sem fog előrébb csúszni a láb.
2. tévhit: Minél vastagabb zoknit kell húzni, hogy ne fázzon a láb és hogy ne dörzsölje ki a cipő.
Sajnos a síelők többsége így gondolja, pedig a megfelelően kiválasztott és beállított sícipőben nem fog kidörzsölődni a láb. Amennyiben túl puha az illeszkedő felület a láb és a sícipő között, a sícipő nem továbbítja megfelelően a jelzéseket, nehezebben tudunk irányítani. A lábunk pedig a vastag zokni esetén is ugyanúgy fázhat, ennek elkerülésére legbiztosabb mód a fűtött sícipő. Ajánlott olyan zoknit választani, ami túllóg a sícipőn: kaphatók olyan speciális sízoknik, melyeknél a sípcsont védelmére kizárólag elől puhább és vastagabbra szőtt az anyag.
3. tévhit: A négy csatos sícipő a legjobb.
Nem feltétlenül igaz. A legújabb modellek között találunk két csatosakat is, melyek a széles, masszív rögzítés miatt ugyanolyan fix rögzítést biztosítanak, mint a négy csatos cipők. A micro és macro csatok pedig a segítenek a legprecízebb szorosság megtalálásában.
4. tévhit: Csak a sícipő nyelve számít, úgyis arra támaszkodunk.
A legtöbb esetben így van, azonban a különböző síelési stílusok esetén máshol terhelődik a cipő, így például carvingolás közben a sícipő belső része a fontos a mozgás közben, a döntések miatt.

Minőségi Dalbello sícipők története:
Az Észak-Olaszországi Dalbello sícipő gyárat 1974-ben alapította Alessandro Dalbello és felesége Giovanna, akik korábban svájci síbakancsgyártó cégeknél szerezték tudásukat. Manapság a világ élvonalát jelentik sícípő kategóriában. Termékeik a síelés minden formájához igazodtak, magas technológiai színvonal, gyönyörű design és széles termékpaletta jellemzi kínálatukat. Dalbello sícipők széles választéka évek óta megtalálható síboltunkban.  A legújabb Dalbello sícipő modelleket tekinste meg nálunk!  

Néhány szó a sícipőkön alkalmazott különleges fejlesztési technikákról: Mit tudnak a Technica sícipők?

Valamennyi Technica sícipő járófelülete egy úgynevezett Technigrip műanyag-gumi compositból áll, melynek köszönhetően a talp csak kis mértékben kopik.

A Tecnica Phoenix Max modellek a magas és széles lábfejű emberek számára is nagyon kényelmesek. Ezekben a cipőkben alkalmazzák a 3D Max belsőcipőt, mely a lábfej anatómiai formájához idomuló speciális vágatainak köszönhetően jól alkalmazkodik a keskeny, a széles és a magas lábfejű emberek lábához egyaránt.

Az FS Intelligence Freemountain System a Tecnica sícipők Freeski modelljeinél alkalmazott technológia.  Lehetővé teszi, hogy a sícipők lesikláshoz és túrarázáshoz is maradéktalanul használhatóak legyenek.
Cserélhető talppal rendelkezik, így az alpin- vagy túrakötéshez alkalmas talprész használható. A túrázáshoz alkalmas talprész minden Dynafit túrakötéssel kompatibilis. A síciők középláb-hír részénél egy arch grip nevű cserélhető gumi réteg található, mely  megakadályozza, hogy gyaloglás közben a sziklák roncsolják a cipő műanyag részét.

Létezik egy úgynevezett I-Rebound energia átadó rendszer, melyet a sícipő vádli részébe építenek. Előnye, hogy sokkal agresszívebb síelést tesz lehetővé. A sícipő vádli részén egy rugalmas fémlap található, melyet, a felsőrészt 4 ponton átfúrva, az alsócipőhöz rögzítenek és egy nagyon erős tépőzárral egészítik ki. Ez a megoldás elősegíti, hogy a sícipő felsőrésze extrém terhelés esetén is a lehető leghamarabb álljon vissza az ideális dőlésszögbe.

A Tecnica Mega modelleknél alkalmazott technológia a PFS-Progressiv Flex System: különlegessége, hogy a sícipő kemény külső héjának kialakításakor figyelembe veszik a vásárló lehetséges fizikális paramétereit. Ennek megfelelően különböző falvastagságok párosulnak a különböző sícipő méretekhez. A cél, hogy az 50 kilogrammos hölgy és a 100 kilogrammos férfi is ugyan olyan rugalmasnak érezze a sícipőt.

Atomic sícipő újdonságok

Az idei újdonság Redster sícipő. Ez a sícipő teljes karbon hátsó szerkezeti felépítést kapott, amitől könnyebb és hatszor jobban terhelhető lett, ezért a sícipő első; csattok alatti részét lágyabbra lehetett megcsinálni. Ezáltal könnyebb felvenni, jobban illeszkedik a lábformához, és terheléskor nem törik meg élesen a műanyag, gátolva ezzel a szabad elmozdulást.
A legnagyobb újítás az elforgatható szár. A középponttól 5-5 mm-re lehet elfordítani a szárat. Gyorsabban megindítható kanyarokat eredményez és hatékonyabb, gyorsabb síelést. A jobban testre szabható cipő gyorsabb, pontosabb irányítást eredményez, a biomechanikai igényeknek megfelelő beállítás pedig a kényelmet növeli.
A szárat, annál jobban direktbe kell állítani, minél nagyobb tempót síelünk. Amikor azonban sűrű élváltások vannak a kanyarok miatt, akkor ki kell forgatni a szárat.

Az Atomic sícipőgyártási filozófiáját a komfort, a személyre szabhatóság és a magasabb teljesítmény elérésének egysége alkotja.

Atomic sícipő újdonságok- Live Fit- Kényelem felsőfokon

Az Atomic legutóbbi újítása a Live Fit, egy új technológia a sícipők kényelmének terén.


Minden Live Fit sícipő azonnal alkalmazkodik a láb formájához, nem gátolja a láb természetes pozícióját és segíti a tökéletes egyensúlyozást, és a kényelmet.
Ez a forradalmi újítás, egy innovatív technológiának köszönhető: az egyedülálló Live Fit zónáknak. Ezek, a sícipő külső héjába lettek beépítve, aszimmetrikusan, a lábfej külső és belső oldalán egyaránt. Rugalmas anyag, ami körbefogja precízen a lábfejet, a cipő szélessége 102-106 mm között tud változni, a különféle lábformáktól függően, így még az én nagykislábujjú, széles lábfejemre is felcsúszik. Mi ennek az előnye? A lábfejek természetes pozíciója megmarad, növelve az egyensúlyozó képességünket, ami kihat a sílécek irányítására. A lábfej vérkringését sem gátolja így a sícipő, melegebb marad a láb, időjárástól függetlenül. Az ívek során, a sícipő oldalán keletkező nyomást is kompenzálja.

A kényelmen és a könnyű használhatóságon volt a hangsúly a Live Fit kialakításánál. A két nagy csat, és széles tépőzár megkönnyíti a bekapcsolást, ugyanakkor garantálja azt a tartást, amit csak a négycsatos cipők tudtak eddig. Az ASY bélés és az AHR (megerősített sarokrögzítés) jól fogja a bokát, optimális lesz a cipő tartása. Más sícipőknél sokkal gyorsabban és könnyebben lehet, ezt az új cipőt felvenni.

Az Atomic innovatív Live Fit kollekciójában négy férfi modell (LF 120, LF 90, LF 80, LF 60), és négy női modell(LF 90 W, LF 80 W, LF 70 W, LF 60 W) található. A csúcs modell az LF 120, keményebb flex-index-el, ASY Pro T3 béléssel, amit lábra lehet formálni a bokánál és a lábfejnél. Ideális sportosabb síelőknek.

Atomic sícipők széles választéka megtalálható síüzletünkben! Tekintse meg őket!