Teniszütők

Viktoria Sport törekszik arra, hogy vásárlói számára a lehető legnagyobb választékot kínálja, mind teniszütők, mind squashütők terén. Hiszen ahány ember, annyi -féle játékstílus és tudás szint.

Üzletünkben kiváló minőségű ütők közül választhatja ki az Önnek legmegfelelőbbet, a legnevesebb márkák közül.

Széles kínálatunkban egyaránt megtalálják az igényeiknek megfelelő teniszütőt azok a kezdők, akik épp csak első próbálkozásaikon vannak túl és egyszerű, kedvezőbb árú terméket keresnek, illetve azok a sportolók, akik profi felszerelésre vágynak. Sőt, gyermekének is segítünk megtalálni a tökéletes ütőt.

Mindezek mellett, pedig a squash szerelmeseiről sem feledkezünk meg, hiszen őket is várják a kínálatunkban szereplő kiváló minőségű ütők.

Kérdezzen bátran az akciós teniszütőkről: 06/30-2-414-939 (Nyitva tartási időben hívható)

A tenisz legfőbb kelléke az ütő. Hogy milyen is a jó teniszütő?

A kérdés kizárólag egyénre szabva igazán jól megválaszolható. A teniszütőt ugyanis a játékos tudásszintjéhez, játékstílusához, adottságaihoz mérten kell megválasztani, továbbá nem utolsó sorban igényeihez és pénztárcájához szabva.
Olyan szempontokat is figyelembe kell venni, mint a játékos életkora és fizikai állapota. Továbbá fontos az ütő súlya és súlypontja is.
Tudni érdemes, hogy egy teniszütő átlagéletkora körülbelül 5 év, ami természetesen a használat gyakoriságától is erősen függ.
30 éves szakmai tapasztalatunk garantálja, hogy hasznos tanácsokkal szolgálva megtaláljuk az Ön számára legoptimálisabb ütőt.

A húrozásról

A teniszütő húrozása az egyik legsarkalatosabb pontja ennek a játéknak. Az eredetileg bélből készült húrokat - melyet Pierre Babolat talált fel a 19. század végén - mára a modern technológiának köszönhetően műanyagok váltották fel, az eredetit tökéletesen helyettesítve. A húr típusa, vastagsága és feszességének megfelelő beállítása - amit, kg-ban ill. lbs-ben adnak meg – lényeges szempont. Fontos tudnivaló, hogy a húrokat akkor is cserélni kell, ha az ütő használaton kívül van. A húrok, mivel alaphelyzetben is feszülnek, bizony a szekrényben pihenve is elfáradnak. Ezért ajánlatos, - ha a teniszező másképp nem gondolja – évente kétszer áthúroztatni, kivétel ha elszakad. Pl. nyitott pálya, fedett pálya.

Fej

Az ütő fejméretét a játékos tudásszintjéhez és stílusához kell megválasztani. Kicsi, közepes, illetve nagy fejméretek léteznek. Bár a nagyobb fejméret nagyobb ütőfelülettel bír, ennek ellenére sok teniszező nem kedveli a nagyfejű ütőt.

Markolat

Fontos szempont a megfelelő méretű markolat megválasztása is. A játékos tenyerének, ujjainak nagyságától függően 1-5-ös méretek lehetnek alkalmasak. Hölgyek számára általában a 2-3-as, a férfi játékosok számára inkább a 3-4-es nyélméret a megfelelő, ez azonban nem írott szabály, erősen függ a kéz méretétől és az újjak hosszától.
Amennyiben a markolat túl kicsi, úgy az ütő elforog a kézben és a szorítástól megfájdul, ha pedig túl nagy, akkor több erőkifejtés szükséges a fogáshoz. Mindez pedig lehetetlenné teszi az élvezetes játékot.

Teniszlabda

A teniszben a pálya típusától függően léteznek külön fűre, salakra, műanyagra megfelelő tervezésű labdák: mindegyik típus kialakítása a terepviszonyok szerint más és más.

Az igazi teniszpálya

A tenisz világában kevésbé szakavatottak is bizonyára tudják, hogy ezt az ütősportot salakon és füvön, valamint műanyagon (szórt gumipályán) egyaránt űzik.
Azonban tudjuk-e igazán, hogy valójában milyen az igazi teniszpálya?
A valóban professzionális teniszterep ugyanis különböző rétegekből épül fel, a megfelelő alapozás biztosítja a tökéletes talajt a játékosok számára. Olyan nemzetközi versenyeken, mint a Roland Garros nagy gondossággal kerülnek egymásra a különböző talajrétegek: legalul, a víz elvezetésére szolgáló csövezés fölött összetört kő található. Erre ezután szén kerül, melyre összetört mészkövet szórnak. A legfelső réteg pedig a színéről is felismerhető téglapor. Természetesen mindez jól megtervezett paraméterek szerint kerül kialakításra: az egyes rétegek tömörítése és a vastagsága (cm-ben) is előre meghatározott.

A teniszkönyök megelőzhető!

Sokszor hallott probléma a sportolók körében a teniszkönyök. Vajon mindenki tudja, mitől alakul ki? A baj ugyanis megelőzhető!
A teniszkönyök egyik legfőbb oka ugyanis a rossz ütés, vagy ütési technika mellett a rosszul megválasztott ütő, vagy a húr nem megfelelő minősége, például a túlzott keménysége is lehet. Emiatt is ajánlott olyan ütőt vásárolni, mely szakember által beállított minőséggel, és javasolt paraméterekkel rendelkezik. Így megelőzhető a sok éves szenvedés.

Forgalmazott márkáink

Üzletünkben kizárólag a legjobb minőségű, vezető nemzetközi márkák termékpalettáiból válogathatnak. Ezzel is hangsúlyozzuk a magas minőség melletti elkötelezettségünket. A teniszütő márkák között a Prince teniszütők széles választéka megtalálható nálunk. Ezen kívül számos Babolat, Head ütő közül kínálunk választási lehetőséget. (Amennyiben igény van rá, beszerzünk bármilyen márkát, mely Magyarországon forgalomban van.)

Kérdezzen bátran az akciós teniszütőkről: 06/30-2-414-939 (Nyitva tartási időben hívható)

 

Babolat Pure Aero teniszütő

Babolat Pure Drive teniszütő